loading

Novosti i događanja

Uspješna javna edukacijska tribina o odlaganju otpada u Općini Perušić
22
svi 2019

Uspješna javna edukacijska tribina o odlaganju otpada u Općini Perušić

PERUŠIĆ- Općina Perušić u suradnji sa udrugom EKO-ZADAR i komunalnim poduzećem Prušić d.o.o. jučer je održala javnu edukacijsku tribinu na temu gospodarenja otpadom naziva „Odgovorno odlaganje otpada i osobni doprinos uspostavi kružne ekonomije“

Tribina je sastavni dio aktivnosti projekta „Smanjimo smeće ne bacajmo otpad u iste vreće „ u sklopu javnog poziva o provedbi Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom čija ukupna vrijednost je 304.899,25 kn (EU 85%).

 Kako bi se izgradila svijest građana o važnosti održivog gospodarenja komunalnim otpadom te se time doprinijelo povećanju stope odvojeno prikupljenog otpada i smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagališta, gradovi Senj, Novalja i općina Perušić, sklopili su „Sporazum o udruživanju za projekt „Smanjimo smeće, ne bacajmo otpad u iste vreće“.

Prijavitelj projekta je Grad Senja, a Grad Novalja i Općina Perušić sunositelji aktivnosti projekta.

Projekt se sastoji od dvanaest aktivnosti, od kojih je jedna i ova tribina.

Najvažnija ideja ovog projekta je izgradnja svijesti građana o važnosti održivog gospodarenja otpadom,važnosti smanjenja nastanka otpada te  važnosti odvajanja i recikliranja otpada kao nužni preduvjet održivog gospodarenja otpadom.

Kao najvažniji konačni učinak ovog projekta smatra se osviještenje građana o važnosti sprječavanja nastanka otpada, te važnosti promjene njihovih navika kao što je konzumerizam.

Veliki odaziv građana i konkretna pitanja dokaz su uspješnosti ovog projekta već sad tijekom provedbe, ali i motiv za uspješan završetak te promjenu dosadašnjih navika u postupanju s otpadom.

Povezane novosti

Postavite pitanje

Ukoliko trebate više informacija ili imate pitanje u vezi gospodarenja otpadom, kontaktirajte nas klikom na gumb desno.

Kontaktirajte nas

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Pročitajte pravila privatnosti na ovoj web stranici. Više informacija