loading

O projektu

Naziv projekta: „Smanjimo smeće, ne bacajmo otpad u iste vreće“ KK.06.3.1.07.0075

Kratki opis projekta:

Projekt „Smanjimo smeće, ne bacajmo otpad u iste vreće“ podrazumijeva provedbu 11 izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom, koje će se provoditi na području grada Senja, grada Novalje i općine Perušić. Provedbom ovih aktivnosti želi se doprinijeti povećanju stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada, smanjenju količine otpada koja se odlaže na odlagališta i izgradnji svijesti građana o važnosti održivog gospodarenja komunalnim otpadom.

Ciljevi i očekivani rezultati projekta

Opći cilj projekta je doprinijeti povećanoj stopi odvojenog prikupljanja otpada te smanjenju ukupne količine komunalnog otpada koji se odlaže na odlagališta. Specifični cilj projekta je informirati i educirati građane, tj. izgraditi svijest građana o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom i o važnosti prijelaza na kružno gospodarstvo. Specifični ciljevi projekta doprinose ostvarenju specifičnih ciljeva Programa izobrazno-informativnih aktivnosti, a to su: 1. Sprječavanje nastanka otpada, 2. Odvojeno prikupljanje komunalnog otpada, 3. Kućno kompostiranje i 4. Ponovna uporaba predmeta.

Projektom „Smanjimo smeće, ne bacajmo otpad u iste vreće“ provesti će se 6 obaveznih i 5 preporučenih izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom, a kojima će se obuhvatiti  95 % stanovništva s područja gradova Senja i Novalje te općine Perušić. Krajnji rezultat projekta je povećanje stope odvajanja i recikliranja komunalnog otpada i samim time smanjenje ukupne količine odloženog komunalnog otpada.

Ukupna vrijednost projekta: 304.899,25 kn

Iznos koji sufinancira EU: 259.164,35 kn (85%)

Razdoblje provedbe projekta: 29. kolovoza 2018. – 29. rujna 2019.

O projektu

Postavite pitanje

Ukoliko trebate više informacija ili imate pitanje u vezi gospodarenja otpadom, kontaktirajte nas klikom na gumb desno.

Kontaktirajte nas

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Pročitajte pravila privatnosti na ovoj web stranici. Više informacija